dilluns, 1 d’octubre del 2012

Declaració d'intencions eleccions autonòmiques 2012

Amigues i amics

Activistes de Ponent, del Solsonès i del Pirineu,
Després del recolzament i l’afecte que molts/es de vosaltres m’heu demostrat al llarg d’aquest temps i pel que us n’estic molt agraïda, he pres la determinació de presentar-me al procés de Primàries per escollir el/la cap de llista de la demarcació de Lleida per a aquestes properes autonòmiques (tan extraordinàries i anticipades!).
La singularitat, la urgència i la trampa en la que es convoquen aquestes eleccions, certament no és la situació més òptima en la que la nostra organització volia afrontar-les. No obstant crec que tenim una oportunitat per donar el tomb a l’electoralisme de CIU i convèncer la nostra gent de Lleida de que cal aprofitar aquestes eleccions per passar factura a la política d’austeritat. Amb esforç i amb determinació, cal fer que aquesta farsa proposada per CIU a través de la instrumentalització dels nostres sentiments nacionals, es converteixi en un autèntic referèndum contra les retallades i la situació de patiment que el Govern ha causat a la nostra volguda societat lleidatana.
Tots sabem, i fins i tot alguns doleu en primera persona, que cada dia hi ha més desnonaments, més famílies senceres amb tots els membres a l’atur i incrementa el nombre d’usuaris als serveis socials que, per altra banda, es veuen desmantellats i abandonats pel propi Govern. Des de Lleida cal dir prou a aquest despropòsit i cal explicar molt vehentment que sí hi ha alternativa!
Propostes com la creació d’una hisenda pròpia; la regulació dels mercats; la creació de llocs de treball segurs i estables en l’àmbit de les energies renovables o l’agricultura i ramaderia ecològica; la banca pública; l’atenció a les persones; més educació; més sanitat i un llarg etc... són i han de ser possibles a través d’una política d’ingressos que defugi dels determinismes del dèficit imposat.
Lleida té moltes possibilitats si hi pensem bé. Durant aquest any des de l’Organització hem readaptat i treballat a fons un model de desenvolupament territorial i també hem procurat exercir amb entusiasme i amb la companyia de gent molt jove i de plataformes socials, una manera de fer política propera al carrer, honesta i poc tàctica, amb més i millor implicació personal més que no pas corporativa. Hem procurat doncs, obeir al que molts/es de vosaltres ens vareu demanar en els nostres inicis com a nova Direcció.
Com alguns ja sabeu sóc sobiranista i catalanista convençuda i m’enorgulleix formar part d’un projecte divers i respectuós com és el d’ICV. Algú que no es trobaria còmoda amb formacions independentistes que sacrifiquen les polítiques socials en favor d’una independència burgesa  i excloent només per continuar podent sobreviure en l’erari públic. La independència serà popular i de les classes treballadores, o no serà. Tenim un projecte nacional senzill i contundent que integra i alhora respecta la voluntat dels i les militants d’ICV però sobretot que aprecia la  voluntat del poble català. Amb el referèndum com a instrument i amb les polítiques de participació vinculants, som un partit profundament democràtic, plural i divers que prioritza el bé comú i col·lectiu per sobre dels electoralismes.
No només la gent genuïnament d’esquerres troba en nosaltres un referent, penseu que les valls, els rius, la fauna i la flora de Lleida estan tots de la nostra part! Tenim les mans per construir amb el cor i amb la ment tot allò que com a homes i dones ens hem proposat. I el més important, si em permeteu: tenim raó!
Per aquests motius i molts altres que m’agradaria poder explicar-te més endavant, voldria comptar amb el teu suport i col·laboració en aquestes properes eleccions autonòmiques al Parlament de Catalunya.  
Gràcies per la teva confiança i afecte,
                                                            
Sara

1 comentari:

Unknown ha dit...

"...una manera de fer política propera al carrer, honesta i poc tàctica, amb més i millor implicació personal més que no pas corporativa." Aquesta és la manera de fer política que més necessitem. En aquesta línia de pensament i acció pots comptar amb tot el meu recolzament.
Xavier