diumenge, 17 de maig del 2015

Nascuda en democràcia, i ?


Sóc nascuda en democràcia però no renego de la gent que ha construit amb la seva suor el meu país, dels centenars de militants i càrrecs públics que han treballat desinteressadament durant 35 anys als ajuntaments. Tampoc renego dels que han tingut un sou per dedicar-se a la política perquè sense sou només els rics o els pensionistes podrien ser polítics i això exclou a classes mitges, baixes i joves, i sobretot exclou les dones que encara fan dobles o triples jornades laborals.
No és que no en renegui sinó que en el cas d'ICV me n'orgulleixo de tots ells, de totes elles… No sé d'on venen els Alberts Riveres que proclamen que només els nascuts en democràcia haurien de fer política, deu ser que aquests no tenen arrels o bé que les arrels que tenen no els enorgulleixen prou.
Els meus eren els del PSUC, POUM, PSAN, PCC... els que lluitaven en la clandestinitat durant el franquisme, els que durant la transició van seguir lluitant per les llibertats i els que en les seves organitzacions i en les institucions on han governat ho han fet amb el cor a la mà, pot ser no sempre de forma perfecta, però sí de forma honesta. Ho podem dir ben fort i ben clar: a ICV, EUiA, IU tenim passat, present i futur, i als que formen part del passat els volem al costat per fer política a les institucions, per avaluar-nos, per trasvassar-nos tots els seus coneixements i experiència... Aquests nens d'ESADE haurien de saber que la transferència de coneixement és imprescindible per no perdre temps en cometre errors que altres ja han comès i que cal potenciar allò que ja funciona.
Ara no només cal esperar a que la gent no voti la dreta sinó també a que baixin els souffles buits de contingut. Si és cert que valoreu els polítics treballadors, honestos i honrats, em sembla que és més que evident cap on cal encarar els vots. Deixeu estar l'estètica i voteu per l'ètica 
wink emoticon